Ο σπουδαίος μαραθωνοδρόμος Χρήστος Σάρρας

You are currently viewing Ο σπουδαίος μαραθωνοδρόμος Χρήστος Σάρρας

Χιλιάδες κόσμος στο Παναθηναϊκό Στάδιο περίμενε με ανυπομονησία να αντικρίσει τον νικητή του μαραθωνίου, στα Α’ Διεθνή Παναθήναια. Λίγα λεπτά πριν γίνει αυτό, φτάνουν τα ευχάριστα νέα. Η ποδοσφαιρική ομάδα του Παναθηναϊκού συνέτριψε στη Λεωφόρο με 8-2 τον Ολυμπιακό, για το πρωτάθλημα Ελλάδος! Οι ιαχές και τα χειροκρότημα δονούν την ατμόσφαιρα και πριν καν προλάβουν να κοπάσουν γίνεται το αδιανόητο!

Ο Χρήστος Σάρρας, αθλητής του Παναθηναικού, εισέρχεται στο Καλλιμάρμαρο! Πανζουρλισμός! Ο σπουδαίος μαραθωνοδρόμος κόβει πρώτος το νήμα, παίρνει ένα από τα δεκάδες σημαιάκια του Παναθηναϊκού που ανέμιζαν και αρχίζει να πανηγυρίζει τη μεγάλη του νίκη, μαζί με χιλιάδες φιλάθλους που παραλυρούν από ενθουσιασμό. Το ημερολογιο εδειχνε 1η Ιουνίου 1930.

Με τον ίδιο πρώτο πανηγύρισε και την  κατάκτηση της πρώτης θέσης στους Βαλκανικούς αγώνες, έναν χρόνο ο αργότερα. Αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος από το 1929 ως το ’32, για να παραδώσει τη “σκυτάλη” στον εξίσου σπουδαίο Στέλιο Κυριακίδη, ο οποίος υπήρξε κι αυτός αθλητής του Παναθηναικού. Ο Χρήστος Σάρρας ήταν επίσης ένας από τους δεκάδες αθλητές και παράγοντες του “τριφυλλιού” που διακρίθηκαν στο ελληνοιταλικό μέτωπο το ’40 για το πάθος με το οποίο πολέμησαν για την πατρίδα.

Κοινοποίησε το!