Η επιδημία χολέρας και το pasillo στη Μπρατισλάβα!

You are currently viewing Η επιδημία χολέρας και το pasillo στη Μπρατισλάβα!

Στη πορεία του για το Γουέμπλει ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε στο δεύτερο γύρο του Κ.Πρωταθλητριών τη Σλόβαν Μπρατισλάβας. Μία ομάδα που είχε κατακτήσει το Κ.Κυπελλούχων το 1969 και είδε την κλήρωση με την ανάλογη υπεροψία. Η νίκη όμως του ”τριφυλλιού” στο πρώτο παιχνίδι στη Λεωφόρο με 3-0 (Δομάζος , Αντωνιάδης , Δεληγιάννης ), τους έκοψε τα φτερά.

Λίγες ημέρες πριν από τη ρεβάνς στη Μπρατισλάβα ορισμένα κρούσματα χολέρας που καταγράφηκαν στην ενωμένη τότε Τσεχοσλοβακία διογκώθηκαν από κάποια μέσα ενημέρωσης, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι υπάρχει στη χώρα επιδημία χολέρας! Αυτό όπως ήταν φυσικό κινητοποίησε τον Παναθηναϊκό και παρά τις διαβεβαιώσεις που πήρε από τις επίσημες αρχές οι παίκτες του έκαναν το σχετικό εμβόλιο.

Μάλιστα παρά το αρχικό ‘’μούδιασμα’’ περίπου 5000 φίλοι του Παναθηναϊκού έδωσαν βροντερό παρόν με σκοπό να πανηγυρίσουν μαζί με την ομάδα την πρόκριση για τον επόμενο γύρο. Μετά το τέλος του αγώνα που έληξε με νίκη της Σλόβαν 2-1 (Μούτερ, Τσάπκοβιτς, Αντωνιάδης), οι παίκτες της τελευταίας έκαναν το γνωστό μας πλέον pasillo, μία δηλαδή ανθρώπινη αψίδα μέσα από την οποία πέρασαν οι παίκτες του ‘’τριφυλλιού’’ αναγνωρίζοντας έτσι την δίκαια πρόκριση του αντιπάλου τους. Ήταν η πρώτη φορά που έγινε κάτι τέτοιο σε αγώνα ελληνικής ομάδας !

Κοινοποίησε το!