Ο γύρος του θριάμβου στο Καραϊσκάκη!

You are currently viewing Ο γύρος του θριάμβου στο Καραϊσκάκη!
24 Μαίου 1964. Ο Παναθηναϊκός ο οποίος έχει ανακηρυχτεί και μαθηματικά πρωταθλητής, κατεβαίνει στο Στάδιο Καραϊσκάκη για το τελευταίο παιχνίδι  με αντίπαλο τον  Ολυμπιακό. Για τους ΄΄πράσινους ΄΄ εκτός  από το γόητρο, υπάρχει και ένα ακόμα  κίνητρο. Να γίνουν η πρώτη ομάδα που κατακτά το ν  τίτλο αήττητη! Κάτι που φυσικά δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση οι ερυθρόλευκοι. Μέσα λοιπόν σε κλίμα φανατισμού, η αποστολή της ομάδας καταφθάνει στο φαληρικό γήπεδο συνοδευόμενη  από χιλιάδες φιλάθλους, που καταλαμβάνουν  το πέταλο προς τον Πειραιά. Θεωρητικά μία ισοπαλία αρκούσε  για το ’’τριφύλλι’’, αλλά κανείς δεν σκεφτόταν κάτι τέτοιο.
Το ημίχρονο έληξε χωρίς τέρματα, για να φτάσουμε στο 54ο λέπτο, όταν από κτύπημα φάουλ του Μίμη Δομάζου, ο Βαγγέλης Πανάκης με κεφαλιά έκανε το 0-1 μέσα σε αποθέωση! Το σκορ μέχρι το τέλος δεν άλλαξε και ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε το πρώτο αήττητο πρωτάθλημα στην ιστορία του ελληνικού που ποδόσφαιρου, μέσα στην έδρα του ‘’αιώνιου’’ αντιπάλου! Αλησμόνητη έχει μείνει η στιγμή που ο Ζαχαρίας Πιτυχούτης κάνει τον γύρο του θριάμβου, κρατώντας την σημαία με το τριφύλλι!
Αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα χιλιάδες φίλοι της ομάδας κατέκλυσαν την Αθήνα, με επίκεντρο την Ομόνοια, ενώ η αποστολή της ομάδας έκανε πάνω από 2 ώρες να φτάσει στη Λεωφόρο από τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί και την ακολουθούσε! Το γλέντι συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σε καφετέριες και ζαχαροπλαστεία  που είχαν κάποιοι από τους  παίκτες του Παναθηναϊκού στη πρωτεύουσα, ενώ η ομάδα ξενύχτησε στην κοσμική ταβέρνα ‘’Καλύβα’’.

Αυτός ήταν ο Παναθηναϊκός του 1964, ο οποίος έκανε τον γύρο του θριάμβου μέσα στο Καραϊσκάκη, απλά επειδή το μπορούσε!

Κοινοποίησε το!