Το αήττητο πρωτάθλημα του 1922!

You are currently viewing Το αήττητο πρωτάθλημα του 1922!

Την  1921-22 ο Παναθηναικός  κατέκτησε το 6ο του Πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, επικρατώντας στον ‘’τελικό’’ της  Πειραϊκής Ένωσης με 3-0 στο Ποδηλατοδρόμιο του Νέου Φαλήρου, σημερινό γήπεδο Καραισκακη! Το πρωτάθλημα διοργανώθηκε από την ΕΠΣΕ (Ένωση, Ποδοσφαιρικών, Σωματείων, Ελλάδας) και αναγνωρίζεται ως επίσημο όχι μόνο από τις εφημερίδες της εποχής, αλλά και από την ιστοσελίδα της rssf. Την τελετή έναρξης έκανε με κάθε επισημότητα ο πρίγκιπας Παύλος και ο Παναθηναϊκός κατέκτησε τον τίτλο σημειώνοντας μόνο νίκες και χωρίς  να δεχτεί ούτε ένα γκολ!

Οι πρωταθλητές εκείνης της χρονιάς, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, ήταν οι Καλαφάτης, Νικολαϊδης, Πανουργιάς,Βλαχόπουλος, Κρίσπης, Σ.Ασπρογέρακας, Θ.Ασπρογέρακας, Καλογερόπουλος, Γεωργιάδης, Σταυρόπουλος, Περαντάκος, Ρόκκος, Δεμερτζής, Καντώνης, Ζάκκας, Σούτσος, Σταθόπουλος, Χρυσοχοΐδης, Βεντουρέλης, Ανδρεάδης, Δημόπουλος, Βλάχος, Νακόπουλος και Παπαθανασίου.

Το παράξενο της υπόθεσης είναι ότι  η ΠΑΕ Παναθηναικός  δεν αναφέρει στην επίσημη ιστοσελίδα της τα 5 πρωταθλήματα που κατέκτησε ο σύλλογος πριν τη δημιουργία της ΕΠΟ, τα οποία διοργάνωναν με κάθε επισημότητα η ΕΟΑ, ο ΣΕΓΑΣ ή η ΕΠΣΕ …Θα περίμενε κανείς ακριβώς το αντίθετο, καθώς και την απαίτηση να αναγνωριστούν ως επίσημα. Το ότι η ΕΠΟ δημιουργήθηκε το 1926 δε σημαίνει ότι πριν δεν γινόντουσαν πανελλήνια πρωταθλήματα από τις ομοσπονδίες ή τους φορείς που αναλάμβαναν να τα διοργανώσουν.

Πηγή φωτογραφίας  https://pao1908.com/deltia-typoy/san-simera-to-1922-protathlitis-xoris-na-dextei-gkol/?fbclid=IwAR2kXTUIMM16PVu0ahONu3vNMHHxd4jZk57VfTlQHMarwxt14TWcuayyqQk_aem_AUeD947rD43L73XeBHu0oHVhhD6Y_GENHMTEl-3RMv7yL6FuWl47rbu2TsfT4bTm_oLmwiyl0ABzIbahLMqpjpjl

Κοινοποίησε το!