Όταν ο Παναθηναϊκός είχε έδρα το …ΣΕΦ!

You are currently viewing Όταν ο Παναθηναϊκός είχε έδρα το …ΣΕΦ!

Το καλοκαίρι του 1991, το ΣΕΦ γινόταν κι επίσημα η έδρα του Ολυμπιακού, με τον Πανιώνιο να αποφασίζει να αγωνιστεί  κι αυτός εκεί για τη σεζόν 1991-92. Η έκπληξη όμως ήρθε από τη ..Λεωφόρο! Με απόφαση του Παύλου  Γιαννακόπουλου ύστερα από εισήγηση του κόουτς Ζέλικο Παβλίσεβιτς, ο Παναθηναϊκός  δηλώνει ως έδρα για τους ευρωπαϊκούς  αγώνες στους ομίλους του Κυπέλλου Κόρατς,  το Στάδιο ”Ειρήνης και Φιλίας”! Το ΟΑΚΑ βλέπετε δεν είχε χτιστεί ακόμα και αυτό ήταν το μεγαλύτερο γήπεδο μπάσκετ της χώρας.

Οι ΄΄πράσινοι΄΄  παίζοντας στον ‘’Τάφο του Ινδού’’ απέκλεισαν στους δύο πρώτους γύρους  τη Γαλλική Σεν Κεντέν (57-69, 77-62) και την Γιουγκοσλαβική Βιοβοντίνα (74-77, 81-68), πραγματοποιώντας καλές εμφανίσεις. Μάλιστα με τους Γιουγκοσλάβους έγιναν και τα δύο παιχνίδια στη Λεωφόρο.

Στους ομίλους όμως τα πράγματα ήταν αρκετά δύσκολα και με αντιπάλους τις  Ρόμα,  Σολέ και Σαραγόσα κατάφεραν να πετύχουν μόνο μία νίκη επί της Ισπανικής Σαραγόσα με 71-67, η οποία έγινε μέσα στο ΣΕΦ! Να σημειώσουμε ότι στη Ρόμα αγωνιζόταν  ο Ράτζα, στη Σαλέ ο Ριγκοντό και στη Σαραγόσα o Τζέι Τζέι Άντερσον!

Εκείνη τη χρονιά είχαν έρθει στο  ”τριφύλλι”  τρία  νέα ταλέντα, οι  Αλβέρτης, Οικονόμου και Μυριούνης, ήταν όμως πολύ νωρίς για να δείξουν το τεράστιο ταλέντο τους. Αν και η ομάδα είχε παίκτες όπως οι Γκέκος, Ανδρίτσος, Πεδουλάκης, Σκροπολίθας  και Παπαπέτρου (πατέρας του Ιωάννη) η χρονιά δεν ήταν ανάλογη των προσδοκιών. Ο ξένος που αγωνιζόταν στην ομάδα ήταν ο σπουδαίος Αντόνιο Ντέιβις, ενώ στα ευρωπαϊκά παιχνίδια έπαιζε και ο Σκοτ Ροθ, μία πολύ καλή επιλογή για εκείνη τη περίοδο. Ο τελευταίος προπονητής πλέον, κατέκτησε πρόσφατα με τους  Tasmania Jackjumpers  το πρωτάθλημα του NBL, της Αυστραλιανής λίγκας!

Η χαριστική βολή για τους ΄΄πράσινους ‘’ που τους άφησε και εκτός Ευρώπης,  ήταν στον αγώνα με γηπεδούχο τον Πανιώνιο στο ΣΕΦ. Το σκορ ήταν  81-74 υπέρ του Πανιωνίου με 7’29’’ να απομένουν για τη λήξη όταν  ξέσπασαν επεισόδια από την πλευρά των φίλων του ”τριφυλιού”, με τους διαιτητές να διακόπτουν το παιχνίδι και ο Παναθηναϊκός να τιμωρείται με μηδενισμό….

Κοινοποίησε το!