Όταν ο Δομάζος και ο Πούσκας μπήκαν στη Λεωφόρο ως αντίπαλοι….

You are currently viewing Όταν ο Δομάζος και ο Πούσκας μπήκαν στη Λεωφόρο ως αντίπαλοι….

Ήταν 10 Δεκεμβρίου του 1978 όταν ο Μίμης Δομάζος επέστρεψε στη Λεωφόρο, αυτή τη φορά όμως ως αντίπαλος του Παναθηναϊκού! Ο ‘’Στρατηγός’’ αγωνιζόταν πλέον στην ΑΕΚ και ήταν το πρώτο ντέρμπι που τον βρήκε αντιμέτωπο με την ομάδα που αγάπησε και αναδείχθηκε.

Το παιχνίδι μάλιστα είχε αποκτήσει ακόμα πιο ιδιαίτερη σημασία αφού στον πάγκο των ‘’κιτρινόμαυρων’’ ήταν ο Φέρεντς Πούσκας, ο άνθρωπος δηλαδή που είχε οδηγήσει του ‘’πράσινους’’ μέχρι τον τελικό του Γουέμπλει το 1971! Μερίδα του κόσμου αποδοκίμασε τον Δομάζο, αδυνατώντας να δεχτεί ότι αγωνίζεται με τη φανέλα άλλης ομάδας.

Ο αγώνας έληξε 2-2, με τον Πούσκας να δηλώνει ότι ήταν το καλύτερο ντέρμπι που παρακολούθησε ποτέ στην Ελλάδα. Μετά από ένα χρόνο ο ‘’Στρατηγός’’ γύρισε στον φυσικό του χώρο για να κλείσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό.

Στον αγωνιστικό τομέα ο Παναθηναϊκός έκανε το 1-0 στο 6’ με σουτ του Όσκαρ Άλβαρεζ και τον Τάκη Ελευθεριάδη να διπλασιλαζει τα τέρματα της ομάδας του με εύστοχο κτύπημα πέναλτι που κέρδισε ο Υφαντίδης.

Η ΑΕΚ μείωσε στο 25΄με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος γιόρτασε τα γενέθλια του με ένα γκολ και ισοφάρισε στο 67΄με τον Θωμά Μαύρο. Νωρίτερα στο 55΄ο Βασίλης Κωνσταντίνου είχε αποκρούσει πέναλτι του Μαύρου.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (προπονητήςΛάκης Πετρόπουλος): Κωνσταντίνου, Δημητρίου, Ελευθεριάδης, Καψής, Γιαννακούλας, Τερζανίδης (10’ Κατσιάκος – 62′ Γόνιος), Ελευθεράκης, Λιβαθηνός, Υφαντίδης, Άλβαρες, Βάγκνερ
ΑΕΚ (προπονητής Φέρεντς Πούσκας): Στεργιούδας, Ιντζόγλου, Μουσούρης, Ραβούσης, Δαμιανίδης (64’ Κώτσος) Τσάμης, Αρδίζογλου, Νικολούδης, Μπάγεβιτς, Δομάζος (64’ Παπαϊωάννου) Μαύρος

Κοινοποίησε το!